Geïnteresseerd in De Hoge Fronten Maastricht?

De vrijstaande woningen op deze unieke plek in Maastricht zijn verkocht!

Heeft u vragen over het nieuwbouwplan De Hoge Fronten? Neem dan contact op met Tijs en Cyril Makelaardij.

Contactformulier

Gebruik onderstaande contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Verkoop en informatie:

Bunderstraat 113, Meerssen
+31 (0)433 65 56 55
www.tijsencyril.nl

Veel gestelde vragen

Bij de ontwikkeling van het nieuwe gebied spelen een hoop thema’s en beslissingen een rol.

Natuurlijk speelt de duurzaamheid een belangrijke rol. Het huidige bouwbesluit (2012) stelt eisen aan energiezuinigheid van nieuwe woningen, de belangrijkste eis daarvoor is de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Sinds 1 januari 2015 is de EPC voor woningen 0,4. In het bouwplan De Hoge Fronten worden alle woningen opgeleverd met een EPC van 0! En daarmee zeer energiezuinig!

Door het toepassen van een goede isolatie met een hoge isolatiewaarde, een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, een lucht-water warmtepompinstallatie en zonnepanelen is het mogelijk een EPC van 0 te behalen.

Veel aandacht gaat uit naar een luxe en hoogwaardige afwerking en materiaalgebruik in de openbare ruimtes. Het onbebouwde gedeelte van Ravelijn wordt natuur- en kindvriendelijk ingericht, met ruimte om te spelen en flora en fauna om te groeien. Nadat het plan is opgeleverd en keurig afgerond zullen de openbaar te beheren gronden in het nieuwe gebied aan de gemeente worden overgedragen.

Vanuit de Ravelijnstraat (tegenover de Bastionstraat) komt er een voetgangersverbinding, afgesloten voor gemobiliseerd verkeer, met het plangebied en een mooie doorloop naar het openbaar groen gebied en het Frontenpark. Vanaf Erfprinsbastion een rustige woonstraat wordt het een éénrichtingsstraat voor auto’s en fietsverkeer uitkomend in de Halvemaanstraat.

De oorspronkelijke bestemming wonen van 27.850 m² telt met deze bestemmingsplanwijziging dus nog maar 10.370 m² wonen. 2.815 m² is opgenomen voor voetpaden en wegen en 15.295 m² is teruggegaan naar de natuur.

Bouwplan De Hoge Fronten grenst aan groengebied Hoge Fronten. Dit gebied staat niet alleen bekend om de bijzonder gaaf behouden vestingwerken, ook staat dit gebied bekend om zijn bijzondere natuurwaarden. Zo vormt dit gebied de kern van natuurlijke populatie Muurhagedissen. Daarnaast is hier een populatie van de kwetsbare Vroedmeesterpad aanwezig.

Beide streng beschermde soorten verkennen regelmatig de omgeving van de Hoge Fronten, zodat ze ook in de volkstuinen, de schapenweide en misschien straks wel bij u thuis in de tuin zijn aan te treffen. Ze doen geen ‘vlieg’ kwaad en zorgen ervoor dat de insectenpopulatie op een aangenaam peil blijft. Reden genoeg om deze bijzondere soorten te koesteren. Mulleners Vastgoed besteed daarom de nodige aandacht aan de natuur in dit project. Niet alleen om ervoor te zorgen dat de Muurhagedis en Vroedmeesterpad geen hinder ondervinden van het bouwplan, ook door het beide soorten naar de zin te maken in het groengebied grenzend aan het bouwplan.

De hemelwaterbuffer die wordt aangelegd als onderdeel van het bouwplan, wordt voorzien van een poel voor de Vroedmeesterpad. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat in de hemelwaterbuffer plassen kunnen blijven staan. De Vroedmeesterpad krijgt zo meerdere mogelijkheden om te benutten als voortplantingswater. Aan de zuidzijde van de hemelwaterbuffer wordt een puinril aangelegd. De rug van gebroken puin is speciaal bedoeld voor Muurhagedis en Vroedmeesterpad. De puinril biedt verstopmogelijkheden en mogelijkheden om te jagen op insecten en zich op te warmen in de zon. Het groengebied grenzend aan het bouwplan wordt zo optimaal ingericht voor Vroedmeesterpad en Muurhagedis. Zo staat u straks vanuit uw woning direct in een stukje unieke Limburgse natuur, natuur die u nergens anders in Nederland in deze combinatie aan zult treffen.

Een ontwikkeling van:

Vragen?
Bel met ons op (0)433 65 56 55